Založ si blog

Vyzývateľ Figliar Janko

Figliar Janko sa ani ako vyzývateľ v televíznej diskusii nepoddal svojej zásade neprezradiť nič konkrétne. Diskusia bola veľmi napínavá a dramatická. Zúfalá redaktorka, ani politický oponent, z neho nevedeli dostať konkrétnu odpoveď na žiadnu otázku. „Vydrží?“ pýtali sa napätí diváci. „Vydrží ten úžasný tlak, nezlomí ho to?“ Bolo to strhujúce. Diváci mali nervy na prasknutie, takmer nedýchali.

Minúty bežali, tlak na Janka Figliara stúpal, ale on ho bravúrne zvládal. Už to trvalo viac ako hodinu, diváci omdlievali od nervozity, ale on, predstavte si, on vyzývateľ, kľudne a bez najmenšej známky nepokoja sa nepoddal!

Posledná otázka. Posledný chabý pokus redaktorky a … koniec diskusie. Janko Figliar zvíťazil. Nič neprezradil. Gratulujeme!

Pre tých, ktorí tento boj na obrazovkách nestihli sledovať, uvádzam zopár vynaliezavých odpovedí Janka Figliara. Bohužiaľ, nemôžem ich uviesť v ich plnej kráse, pretože to množstvo slov by zabralo toľko miesta, že dnes by si tu už žiaden bloger neblogol.

Môžete vysvetliť, prečo tak rýchlo ste vyplatili najskôr 20 miliónov a potom na Vianoce 16 miliónov spoločnosti, pri ktorej stále existuje podozrenie na prepojenie jej ľudí na ministerstvo?

Nech sa páči, môžete reagovať.

Ja by som chcel aj ku kvalite niečo povedať, pretože je tu strašenie, a potom sa vrátim k tým dvom, naozaj, pretože tu mám nejaké obrázky z leta, …bakelitových diaľníc, čo to uráža stavbárov na Slovensku, naše firmy, ktoré stavajú diaľnice.

Môžete potvrdiť, či k tým lacným diaľniciam nebudú dodatky, či sa takto nezdvihne ich cena?

Najlepšie budeme svedčiť na konci. Toto ešte raz ukážem. Tieto obrázky.

Poďme k tým dodatkom.

Chcel som ešte dodať, že bola odovzdaná cesta pri Martine a pri Prešove.

Prečo sa nepodarilo skresať počet nezamestnaných?

Je to veľká téma, veľmi dôležitá, chcel by som krátko povedať, že ten dôraz mojej strany na prácu a zamestnanosť je logickou odpoveďou na túto otázku. Ak na Slovensku bude viac ľudí mať možnosť pracovať, tak sa budú dariť lepšie aj sociálne témy, aj živobytie rodín, rozvoj regiónov, celej ekonomiky.

Zdá sa že zmena zákonníka práce výrazne nepomohla k zastaveniu práve miery nezamestnanosti.

Ja si myslím, že to je komplex záležitostí, na jednej strane sociálne istoty, ale na druhej flexibilita na pracovnom trhu, aby sa napr. darilo viac zamestnávať, alebo zamestnať sa.

Ale to sa nepodarilo.

Ak školy budú produkovať mladých čerstvých nezamestnaných, tak je zle so školstvom, a je zle aj s prácou. To sa musí spojiť oveľa intenzívnejšie, a na všetkých úrovniach a osobitne na úrovni vysokého a stredného školstva tak, aby ten praktický rozmer vzdelania, poznania, zručnosti narastal. Máme na to aj konkrétnosti, nechcem do detailov.

Kde je regulačná politika tohto štátu? Ste spokojný s politikou regulačného úradu, keď ceny šli hore?

Nie som spokojný, práve, že štát, ktorý dbá, ktorý reguluje, ktorý ako rozhodca na ihrisku vytvára prostredie, ktoré nie je krivé, nehrá s jednými proti druhým, stará sa na jednej strane o súťaž a na druhej napomáha sociálnej zodpovednosti aj konkrétnymi opatreniami, nie tým, že nahrádza všetko, ale tým že motivuje, pomáha samosprávam, rodinám, pomáha tej základnej úrovni tým byť sebestačná alebo sa rozvíjať v perspektíve na slobodnom prostredí či už slovenskom alebo európskom.

Kauza Gorila. Je pán Miki Čisté ruky pre vás naďalej dôveryhodný pre prípadnú koalíciu?

Boj s korupciou je veľmi dôležitý aj pre zamestnanosť, ktorú chcem preto pomenovať, lebo keď sa bude dariť nejakým mecenášom, finančným skupinám, dokonca, keď budú riadiť vlády alebo rozhodnutia nejakých ministrov, je s nami veľmi zle. To treba veľmi jasne pomenovať a proti korupcii bojovať, aby bola účinná v tom dopade, ktorý znamená, aby sa viacej darilo slušným ako iným. Považujeme túto líniu za rozhodujúcu. Čo sa týka politiky konkrétneho alebo tejto, tento princíp je pre nás rozhodujúci dovnútra aj navonok pre vzťahy na politickej scéne. Naozaj je veľmi dôležité, ako sa k takej, ale i k inej téme stavajú aj politickí partneri, je to dôležité pre verejnosť, dôležité pre nás. Nechcem komentovať postoje iných, chcem povedať, že záleží na tom.

Výzva pre Zuzanu Wienk

26.08.2012

Zuzana Wienk cez médiá odkazuje Hedvige: „Prepáč. Veľmi ma mrzí, že musíš žiť v tejto krajine, veľmi ma mrzí, že si musela za šesť rokov podstúpiť to, čo si podstúpila a že pre teba bol celý život zmenený a poznačený a je to niečo, čo sa už nedá napraviť.“ Akým právom Zuzana Wienk haní moju krajinu, môj domov? Ako to myslí tým výrazom- [...]

Spanilá jazda v modrom

11.06.2012

Policajt: – Dobrý deň, prosím vodiča tohto modrého autíčka, aby vystúpil. Z autíčka vystúpi mohutná postava v župane: – Dobrý deň, ja som vodič. Nedávno ma ním zvolili…, som Pavol F. veľký Prvý v župane, Predseda i Poslanec. Policajt: – Ale, ale, neprekáža vám ten župan v riadení vozidla? Pavol F. veľký Prvý v župane: – Pán policajt, [...]

Chceme čistú Gorilu

16.02.2012

Gorila chce viac diskutovať s občanmi. Včera to zahájila STV. Diskusná relácia s predstaviteľmi Gorily sa zmenila na predvolebnú politickú diskusiu zúčastnených predstaviteľov politických strán. Občas to bol ring v zmysle „Kto viac naloží Kaliňákovi“. Najaktívnejšia bola redaktorka STV, ktorá našťastie nesedela tak blízko pri Kaliňákovi, aby ho mohla fyzicky [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 49327x
Priemerná čítanosť článkov: 3288x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy